Hirdetés

Ázsiában az AMD Ryzen processzor a nyerő



|

A Danawa Research szerint Ázsiában az eladások több mint felét az AMD Ryzen 3000-es processzorai teszik ki.

Hirdetés

Nagyon hosszú ideig uralta a processzorok piacát az Intel, most viszont minden jel arra utal, hogy az AMD tényleg vállalható riválissá lépett elő, amelytől van miért tartania a kékeknek. A 7 nm-es Navi GPU-k és a Zen 2-alapú, Ryzen 3000-es processzorok igen nagy népszerűségnek örvendenek, ráadásul nemrég az Alienware atyja, Frank Azor is az AMD-hez igazolt. 

Hirdetés

Ázsiából pedig olyan eladási adatok érkeztek, amelyek alapján az Intelnek tényleg ideje félnie. A Danawa Research azt állítja, hogy mindössze néhány nappal az AMD Ryzen 3000-es chipek megjelenését követően ezek a processzorok túlszárnyalták eladásokban az Intel legújabb processzorai iránt támasztott keresletet. Erre most először volt példa az elmúlt évek során. 

Amint megjelentenek Ázsiában az új AMD chipek, az AMD-s eladások rögtön 48,72 százalékot ugrottak, két nap múlva pedig már 53,36 százalék lett az AMD piaci részesedése. Az érdeklődési arány pedig 76,96 és 23,05 százalék az AMD javára. A 7 nm-re váltás, a magasabb órajelek, alacsonyabb fogyasztás, egyéb fejlesztések és remek benchmark-eredmények fényében ez nem is olyan meglepő. 

A szakértők arra kíváncsiak, hogy vajon mi a helyzet a többi piacon, illetve, hogy ez a trend folytatódik-e a következő hónapokban is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.