Hirdetés

Felkészült a Linux az Intel Gen11-es iGPU-jára



|

Funkciókész állapotba kerültek a nyílt forráskódú linuxos driverek, amelyek az Intel Gen11-es integrált grafikus vezérlőjét szolgálják ki.

Hirdetés

A Linux driverkódjának frissítéséből kiderült, hogy az Intel közelgő, Gen11-es integrált grafikájához írt nyílt forráskódú OpenGL és Vulkan driverek (i915 és ANV) mostanra funkciókész állapotba kerültek. 

Hirdetés

A Linux 5.2 kernelben így ezek a driverek már nem kísérletiek. 

Mindeddig a Gen11-es hardverek OpenGL-lel vagy Vulkannal való használata egy figyelmeztetést eredményezett volna, amely szerint a driverek nem teljes mértékben támogatottak. Ezeket a figyelmeztetéseket most eltávolították, a kód szerint a támogatás már teljes. Ezt egyébként az Intel nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztője, Jason Ekstrand is megjegyezte. 

Azok a Linux-disztribúciók, amelyek már az 5.2-es kernelre építenek, beépítve tartalmazzák az új drivereket. 

Gen11-es iGPU kerül majd az Intel Ice Lake, Elkhart Lake, valamint az ezeket követő processzorokba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.