Hirdetés

Kiszivároghatott, hogy mikor mutatják be az Intel saját videokártyáit



|

Ha hihetünk a friss pletykáknak, talán nincs már olyan messze a kékek piaci belépője.

Hirdetés

Régóta ismert, hogy a processzorok piacán több irányból is szorongatott Intel a videokártyák irányába terjeszkedne az Xe-HPG architektúrára építő DG2-es GPU-ival. A bemutatásra váró termékcsalád állítólag a teljes piacot le fogja fedni, így a belépő szinten és a drágább vasaknál is enyhítheti a videokártyahiányt.

A tavasszal fotókon is felbukkant újdonságról néhány hete maga az Intel árulta el, hogy a gyártópartnerek már javában dolgoznak a saját megoldásaikon, amiből arra következtethettünk, hogy nincs messze a hivatalos leleplezés.

Hirdetés

Egy friss pletyka pedig most szintén ezt látszik megerősíteni. Elsőként a kínai Weibón bukkant fel egy, később a Twitteren is megosztott poszt, amely azt állítja, hogy az Intel a januárban esedékes CES 2022-őn mutathatja be az Xe-HPG DG2-t.

Az értesülést persze érdemes fenntartásokkal kezelni, de az előzmények fényében nem tűnik lehetetlennek az időzítés. Ami pedig az egyéb pletykákat illeti, a részletekről is szárnyra kapott már néhány állítás.

Az Intel GPU-i elvileg hardveres ray-tracinggel érkezhetnek, a csúcsot képviselő variáns pedig 4096 maggal és 16 GB GDDR6 memóriával támadhat. A chip kapcsán 2,2 GHz-es órajelet is emlegetnek, ám nem tisztázott, hogy ez az alap, vagy a maximális értéket takarja. Az energiaigény tekintetében korábban 225-250W-os TDP-ről szólt a fáma, de az utóbbi időben már 275W-os TDP-ről is hallani lehetett.

A pletykákban felbukkant egy másik variáns is, az Xe-HPG DG2 384 GPU SKU, amiből elvileg 3072, 2048 és 1536 magos konfigurációt is kapunk, maximum 12, 8 és 4 GB memóriával. A belépő szintet pedig elvileg az Xe-HPG DG 128 képviseli majd két kivitelben: 1024 maggal és 4 GB memóriával, vagy 768 maggal és ugyanennyi memóriával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.