Hirdetés

Rossz hírt kaptak a Maxwell-alapú NVIDIA videokártyák tulajdonosai



|

Ezeken és a korábbi GeForce grafikus vezérlőkön a jövőben sem lesz elérhető az Adaptive Sync (és így a FreeSync) támogatása.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az NVIDIA a G-Sync nélküli monitorokra is elhozza a G-Sync-támogatást. A legújabb GeForce driver pedig már tényleg kezeli a VESA Adaptive Sync (és így az AMD FreeSync) technológiáját. Tehát az NVIDIA már azokat a monitorokat is támogatja, amelyek csak FreeSync-képesek. 

Hirdetés

További jó hír, hogy az NVIDIA minden lehetséges monitort és konfigurációt tesztel. Amelyek átmennek a teszten, azokat automatikusan felveszi az engedélyezettek listájára. Amelyek nem (vagy nem kerültek sorra), manuálisan engedélyezhetőek. 

Az NVIDIA fórumán egy ügyfélszolgálatos címkével ellátott illető azonban érdekes kérdésekre adott választ. Ez alapján sajnos a Maxwell-alapú és a régebbi GeForce grafikus vezérlőknél az Adaptive Sync a későbbiekben sem lesz támogatott. 

Ez azt jelenti, hogy a VRR-támogatás kizárólag a GeForce 1000- és 2000-szériás modelleken lesz elérhető. Ez pedig ösztönző lehet a frissítésre azoknak, akik még régebbi videokártyák használnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.