Hirdetés

A Vodafone forráskódjait is ellophatták az Nvidiát megtámadó hackerek



|

A Lapsus$ közönségszavazáson dönti el, hogy legközelebb melyik áldozata adatait hozza nyilvánosságra.

Hirdetés

Míg tavaly legtöbbször az azóta felszámolt orosz zsarovírusos banda, a REvil került a hírekbe, idén eddig a Lapsus$ nevű csoport megy nagyot, akik nemrég 1TB-nyi adatot loptak el az Nvidiától, köztük a DLSS forráskódjával, a megjelenés előtt álló GeForce GPU-k neveivel és egyes driverek tanúsítványaival.

A dél-amerikai hackerek azóta a Samsung szervereit is kifosztották, most pedig egy újabb nagy cég, a Vodafone adatainak nyilvánosságra hozatalával fenyegetőznek.

A csapat nemrég a Telegramon indított egy szavazást arról, hogy mit tartalmazzon a következő szivárogtatás. Az első opció a Vodafone 200 GB-nyi forráskódja, ami 50% feletti szavazati aránnyal vezeti a március 13-án záruló felmérést.

Hirdetés

Akik nem a Vodafone-ra voksolnának, azok az Impresa portugál médiavállalat adatbázisait, vagy két argentin e-kereskedelmi cég, a MercadoLibre és a MercadoPago forráskódjait is választhatják.

A CNBC megkeresésére a Vodafone közölte, hogy már vizsgálják az ügyet:

"A bűnüldöző szervekkel együttműködve vizsgáljuk az állítást, de jelenleg nem tudunk nyilatkozni annak hitelességéről. Azt azonban elmondhatjuk, hogy az állításban említett tárolók típusai általában szabadalommal védett forráskódokat, és nem ügyféladatokat tartalmaznak."

Magyarán a Lapsus$ állításával összhangban a telekommunikációs vállalat is arra tippel, hogy ha valóban megtörtént a támadás, akkor forráskódok kerülhettek veszélybe. Mivel az Nvidia és a Samsung meghackelését idővel hivatalosan is megerősítették az érintettek, nem zárható ki, hogy a Vodafone valóban áldozatul esett a bandának.

Akárhogy is legyen, a szavazás végéig már csak 2 nap van hátra, így hamarosan kiderülhet az igazság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.